Blog

Spenót

Sziasztok!

Ismeritek a spenótot?
Ha máshonnan nem is, de a főzelék amit a mami főzött anno, és kért, hogy edd meg, mert sok benne a vas💪??

A közhiedelemmel ellentétben a spenót, nem kimagaslóan a legjobb vas forrás, viszont ha sok C-vitaminnal fogyasztod, akkor a szervezet fel tudja venni belőle a vasat, azaz, a teljes hasznosuláshoz szükséged lesz C-vitaminban gazdag zöldségre, mint pl a paradicsom🌺🌺

Sötétzöld levelei, nagyon hasznos tápanyagokat tartalmaznak. Kutatók szerint, az egyik leghatékonyabban védő zöldségféle a rákbetegségek ellen. Nagyon sok karotinoidot tartalmaz, például béta-karotint, ami az A-vitamin előanyaga, valamint remek kálum és folsav forrás.
Érdemes várandós anyukáknak beiktatni az érendbe, hisz ezzel elkerülhetőek a velőcső elzáródási rendellenességek. 1994-ben a Harvard Egyetemen végzett kutatás során kimutatták, hogy a karotinoidokban gazdag étrend csökkenti az időskori vakság egyik leggyakoribb okának a szemben lévő sárgafolt korral járó elfajulásának kockázatát. A szem ideghártyájának központi része ritkábban ment tönkre azoknál az idős embereknél, akik sok zöld levélzöldséget fogyasztottak.
A népi gyógyászatban spenótot ajánlottak magas vérnyomás, vérszegénység és székrekedés ellen. A spenót sok káliumot tartalmaz, ez az elem fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában.

Könnyen emészthető, kiváló energiaforrás.

Megtalálható vitaminok:
A-, K-; B9-; B12-vitamin
Ásványi anyagok, nyomelemek: Vas, Kálcium

Régen többnyire főzelékként fogyasztották, manapság inkább már nyersen használjuk saláta helyett, de tökéletes zöldturmix alapanyag..sőt, én csak így fogyasztom.

A Zöld legyen Veled!

Ölelés🥰
Mariann

UI.: a kép még a kezdetek kezdetén volt:)

2021 május végétől, én segítek nektek a zöld turmixhoz szükséges zöld levelek rendelésében (megsúgom aktívan részt veszek a kertészeti munkákban is, a zöld leszedésében, valamint csomagolásában), és a kiszállítás lebonyolításában.
Most pedig, hogy miért is csinálom: ha még nem ismernél: 23 évet dolgoztam a megyei kórházban, láttam az "árnyoldalát" az életnek. Sokat gondolkodtam, hogyan lehetne segíteni, mielőtt megtörténik a baj..tudod, mielőtt ott kötsz ki, hogy beteg vagy, legyengült, és akár magatehetetlen.. gyerekeknél ez számomra még szörnyűbb volt....imádom a gyerekeket..
Egész életemben másoknak segítettem, de sajnos csak már akkor, amikor beteg volt, amikor elérte valamilyen fájdalom, vagy szenvedés.
Most az a Célom, hogy segítsem megelőzni a bajt, hogy megmutassak egy utat, amin ha elindulsz, egészségesebb lehetsz, energikusabb, és elkerülheted a betegségek nagy részét.
Azért vagyok, hogy segítsek.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük