Blog

Kik az egészséges életmód követői?

Az egészséges életmód követői nem jobb emberek, mint a többiek. Egyszerűen csak mások a prioritásaik, más az életmódjuk, a táplálkozásuk és más dolgokkal töltik a szabadidejüket.

Az alábbi pontokban leírt tulajdonságok ezekből a különbségekből adódnak:

– immunisak a trendekre, a divatdiétákra és a legújabb fogyibogyókra, hiszen tudják, hogy ez mind csak reklámfogás! Ők inkább nevetnek egyet ezek hallatán, majd folytatják tovább a valóban egészséges és hosszú távon is tartható életmódjukat.


– odafigyelnek, hogy nemzetközi multik messziről érkező, éretlenül leszedett, vegyszerrel teli termékeinek megvásárlása helyett helyi termelőket és hazai kisvállalkozásokat támogassanak.


– ismerik a testüket, a testük működését és igényeit, így kisebb problémák, megfázás vagy fejfájás esetén nem szaladnak azonnal orvoshoz, hiszen pontosan tudják, hogy mit tegyenek, hogyan kezeljék természetes módszerekkel saját maguk az apróbb gondokat.- tudják, hogy az egészség és a fittség a konyhában kezdődik, így nem sajnálják maguktól a konyhában töltött időt.


– befektetésként látják a minőségi ételekre és táplálék kiegészítőkre költött pénzt. Befektetés a saját egészségükbe. Inkább most költenek erre, mint később gyógyszerekre és kezelésekre.


– tudatosan vásárolnak élelmiszereket. Nem ár vagy csomagolás alapján választják ki a megfelelő terméket, hanem összetevők és minőség alapján. Mindig megnézik a címkén az összetevőket, a származási helyet és figyelnek rá, hogy kerüljék a káros adalékanyagokat, a hozzáadott cukrokat, a gyulladáskeltő zsírsavakat és a mesterséges összetevőket.


– szinte kizárólag olyan ételeket fogyasztanak, melyeket nagyszüleink is felismertek volna. Igyekeznek kerülni minden feldolgozott és gyorséttermi ételt.- törekednek arra, hogy minden ételt teljes alapanyagokból készítsenek el, így pontosan tudják, hogy miből mennyi és milyen minőségben kerül a szervezetükbe. Tudják, hogy a testüket táplálni kell, nem “jutalmazni”.


– meg tudják különböztetni, hogy valóban éhesek-e vagy csak unatkoznak. Valóban éhesek-e vagy csak a szemük kívánja az ételt. Valóban éhesek-e vagy csak a cukor iránti függőség miatt vágyakoznak az adott étel után.


– nem koplalnak, de nem is tömik tele magukat. Tudják, hogy mennyi energiára és milyen tápanyagokra van szüksége a testüknek az optimális működéshez és az egészség fenntartásához és ezt meg is adják neki.


– tisztában vannak vele, ha valamilyen ételallergiában vagy ételintoleranciában szenvednek és tudatosan kerülik a számukra allergén összetevőket. Nem szívatják magukat azzal, hogy szándékosan olyat adnak a testüknek, ami kárt okoz benne és akadályozza az optimális működését, csak azért mert esetleg az adott étel „finom”.


– törekednek arra, hogy rokonaiknak, barátaiknak, szeretteiknek is átadják ezt az életmódot, hogy ők is hosszabb ideig és felhőtlenebbül élhessenek.

Mennyi igaz rád a fenti pontokból?
Mindegyiket kipipálhatod?
Vagy van még min dolgoznod?

A Zöld legyen Veled!

Ölelés🥰
Mariann

2021 május végétől, én segítek nektek a zöld turmixhoz szükséges zöld levelek rendelésében (megsúgom aktívan részt veszek a kertészeti munkákban is, a zöld leszedésében, valamint csomagolásában), és a kiszállítás lebonyolításában.
Most pedig, hogy miért is csinálom: ha még nem ismernél: 23 évet dolgoztam a megyei kórházban, láttam az "árnyoldalát" az életnek. Sokat gondolkodtam, hogyan lehetne segíteni, mielőtt megtörténik a baj..tudod, mielőtt ott kötsz ki, hogy beteg vagy, legyengült, és akár magatehetetlen.. gyerekeknél ez számomra még szörnyűbb volt....imádom a gyerekeket..
Egész életemben másoknak segítettem, de sajnos csak már akkor, amikor beteg volt, amikor elérte valamilyen fájdalom, vagy szenvedés.
Most az a Célom, hogy segítsem megelőzni a bajt, hogy megmutassak egy utat, amin ha elindulsz, egészségesebb lehetsz, energikusabb, és elkerülheted a betegségek nagy részét.
Azért vagyok, hogy segítsek.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük