Szerző: orosz Közzétéve:

Annyi mindent írtam már a zöldekről. Azt hiszem, lassan teljesen képbe kerültetek vele, hogy mennyire fontos a fogyasztásuk. Erővel teli, és energikus leszel tőle. Rengeteg betegség megelőzhető, és gyógyítható általuk.
De Tudjátok mit nem tud meggyógyítani? pl a társas magányt; az önzőséget; a nemtörődömséget, a durva vagy csúnya beszédet, és még sorolhatnám…
Minap megint (azért megint, mert ez nálunk heti rendszerességgel így van), miután Bella este elaludt, összeültünk a gyerekekkel, és beszélgettünk. Ilyenkor éjszakába nyúlóan megy a „traccsparty” nincs tv, nincs telefon, se semmi okos kütyü, csak Mi.
Aztán mikor lefeküdtünk aludni, gondolkodtam…vajon hány családban működik ez így?
Vajon hányan ülnek le, Igazán beszélgetni? Tudjátok, amikor nem a:

 • „Milyen napod volt?”
  -„hát,, jó;-vagy nem túl jó”
  és kb ennyi…. aztán veszik elő a telefont, vagy távirányítókat, vagy laptopot, és elvannak maguknak.
  Mintha az emberek elfelejtették volna, hogy mennyire fontos része az életünknek az, hogy megosszuk egymással érzéseinket, gondjainkat, vagy éppen örömeiket.
  A fiatalok kérnek még egyáltalán tanácsot az idősebbektől? -ez csak költői kérdés volt..nem hiszem, hogy így lenne..
  Fontos az egészséges táplálkozás, hogy a testünk jól legyen. -De mi van Veled?
  Te, aki éppen ezeket a sorokat olvasod? Van kivel beszélgetned? Van valaki, aki meghallgat? Le szoktatok ülni a gyerekekkel Beszélgetni? Meg szoktad hallgatni őket? vagy egyáltalán el tudnak neked mondani dolgokat? tud beszélni az érzéseiről? Egyszerűnek tűnik, de néha mégsem az ugye? és ugyanezek igazak a párodra, a szüleidre, a család összes tagjára. Tudom, hogy a mókuskerék sokszor jó „takaró”. De hidd el, az igazi Érték ott van, Otthon. Nem kell megvárnod, amíg történik „valami” ami ráébreszt erre. Valakinek egy halálközeli élmény hozza meg ezt az érzést. Rájön az igazi Értékre. Az Élet Igazi Miértjére. A legfontosabb az életben a család! Tudom, hogy Neked is!
  Csak arra kérlek, nyomj egy F5-öt, és kezdj el Beszélgetni. A beszélgetések hozzák majd a törődés érzését, a szeretet. Mert tudom, hogy ez ott van Benned, és ha eddig nem tetted, akkor mutasd is ki!
  Hogy hogyan? segítek kicsit: kérd meg akivel épp szeretnél beszélgetni, hogy mondjon el pár dolgot, ami aznap, vagy az elmúlt héten, pl felzaklatta, vagy rosszul esett neki. Aztán azt is, hogy mik azok, amiktől boldog volt, amiktől jól érezte magát. Kérdezd a terveiről, a nehézségeiről, azokról a dolgokról, amiket tudod, hogy érdekli őt. Lehet az elején szokatlan lesz, de belejöttök. Majd Te is meséld el ugyanezeket.
  Nagyon szeretném, ha lelkileg is Jól lennél. Te is, és a családod is. Nem csak az fontos számomra, hogy egészséges légy, hanem hogy Boldog is!
  A Zöld legyen Veled!
  Ölelés Mariann😘
Kategóriák: BLOG

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük