đŸ„ŹMiĂ©rt vĂĄlassz vegyszermentes alapanyagokat?đŸ„Ź

SzerzƑ: orosz KözzĂ©tĂ©ve:

Miért vålassz vegyszermentes alapanyagokat?


Az åltalunk termesztett és nålunk megvåsårolható zöldek 100%-ban vegyszermentesek.

VegyĂŒk sorra miĂ©rt fontos az, hogy vegyszermentes alapanyagokat tegyĂŒnk a turmixunkba.
Te tudtad, hogy testĂŒnk mƱködĂ©sĂ©re nagy hatĂĄssal van annak a földnek a minƑsĂ©ge, amelyben az ĂĄltalunk fogyasztott Ă©teleink teremnek?

A vegyszermentes gazdĂĄlkodĂĄs elsƑdleges szempontja az, hogy a talajban lĂ©vƑ mikroorganizmusokat tĂĄplĂĄlja.

Ezzel szemben az iparszerƱ mezƑgazdasĂĄg a növĂ©nyek tĂĄplĂĄlĂĄsĂĄra törekszik.
Mint tudjuk, az emberek sem Ă©lhetnek vegyszeren, Ășgy a mikroorganizmusok tĂșlĂ©lĂ©se sincs tĂĄmogatva a vegyszerekkel, jelen esetben a mƱtrĂĄgyĂĄval. Az ĂĄltalunk elfogyasztott növĂ©nyekben megtalĂĄlhatĂłak azok a nĂ©lkĂŒlözhetetlen tĂĄpanyagok, amelyeket bizony a talajban lĂ©vƑ mikroorganizmusok hoznak lĂ©tre. Az ĂĄltalunk hasznĂĄlt termƑföldnek humusztartalma hatĂĄrozza meg, az ott termelt növĂ©nyeink mennyire lesznek tĂĄplĂĄlĂłak szĂĄmunkra.
Ezek alapjĂĄn tĂ©nykĂ©nt megĂĄllapĂ­thatĂł, hogy az ĂĄltalunk hasznĂĄlt termƑtalaj minƑsĂ©ge igencsak kihat az ott termett növĂ©nyeket elfogyasztĂł emberek (vagy akĂĄr ĂĄllatok) egĂ©szsĂ©gĂ©re. Soha nem volt Ă©s nem is lesz azonos a kĂ©mia Ă©s a biolĂłgia ezĂ©rt ƑrĂŒltsĂ©g lehet azt gondolni, hogy vegyszerekkel gondozott talaj Ă©rtĂ©kes lesz.

A mƱtrĂĄgya alkalmatlan arra, hogy a termƑföldre jĂłtĂ©kony hatĂĄssal legyen, inkĂĄbb rombolja azt. A termƑföldben is talĂĄlhatĂłak enzimek, ezek pedig azok a biokatalizĂĄtorok amelyek az Ă©lƑ szervezetek anyagcsere folyamatait gyorsĂ­tĂł Ă©s -irĂĄnyĂ­tĂł anyagok.
A vegyszermentes Ă©lelmiszerekrƑl elmondhatĂł, hogy Ă©lettani szempontbĂłl sokkal Ă©rtĂ©kesebben, mint a vegyszerrel kezeltek. Magas vitamintartalmuk Ă©s ĂĄsvĂĄnyi anyag tartalmuk van, erƑteljesebb Ă­zzel rendelkeznek. Az iparszerƱ mezƑgazdasĂĄgban alkalmazott növĂ©nyvĂ©dƑ szerek, vegyszerek, illetve nitrĂĄt a szervezetben felhalmozĂłdva, kĂŒlönfĂ©le betegsĂ©gek kivĂĄltĂł okai lehetnek.
KertĂ©szetĂŒnkben nem hasznĂĄlunk vegyszereket (gyomirtĂł, gomba- Ă©s rovarölƑ szereket), nitrogĂ©n tartalmĂș mƱtrĂĄgyĂĄt, ehelyett: vetĂ©svĂĄltĂĄst alkalmazunk, mechanikai gyomirtĂĄst vĂ©gzĂŒnk, illetve kĂŒlönbözƑ termĂ©szetes praktikĂĄkat (csalĂĄnpermet, csigacsapda) hasznĂĄlunk.


Fontos, hogy a turmixodhoz hasznĂĄlt zöld leveleid vegyszermentesek legyenek, lehetƑsĂ©g szerint BIO gyĂŒmölccsel Ă©s tisztĂ­tott vĂ­zzel kĂ©szĂ­tsd el, hogy minĂ©l tĂĄplĂĄlĂłbb legyen szĂĄmodra.

đŸ„ŹA Zöld legyen veled!đŸ„Ź
Ha szeretnĂ©d megosztani recepted,tanĂĄcsot szeretnĂ©l kĂ©rni, Ă©rdeklƑdnĂ©l csatlakozz Facebook-csoportunkhoz.
Ha még nem tetted meg Like-old Facebook oldalunkat is.

KategĂłriĂĄk: BLOG

0 hozzĂĄszĂłlĂĄs

Vélemény, hozzåszólås?

Avatár helyƑrzƑje

Az e-mail cĂ­met nem tesszĂŒk közzĂ©. A kötelezƑ mezƑket * karakterrel jelöltĂŒk