🥬Miért válassz vegyszermentes alapanyagokat?🥬

Szerző: orosz Közzétéve:

Miért válassz vegyszermentes alapanyagokat?


Az általunk termesztett és nálunk megvásárolható zöldek 100%-ban vegyszermentesek.

Vegyük sorra miért fontos az, hogy vegyszermentes alapanyagokat tegyünk a turmixunkba.
Te tudtad, hogy testünk működésére nagy hatással van annak a földnek a minősége, amelyben az általunk fogyasztott ételeink teremnek?

A vegyszermentes gazdálkodás elsődleges szempontja az, hogy a talajban lévő mikroorganizmusokat táplálja.

Ezzel szemben az iparszerű mezőgazdaság a növények táplálására törekszik.
Mint tudjuk, az emberek sem élhetnek vegyszeren, úgy a mikroorganizmusok túlélése sincs támogatva a vegyszerekkel, jelen esetben a műtrágyával. Az általunk elfogyasztott növényekben megtalálhatóak azok a nélkülözhetetlen tápanyagok, amelyeket bizony a talajban lévő mikroorganizmusok hoznak létre. Az általunk használt termőföldnek humusztartalma határozza meg, az ott termelt növényeink mennyire lesznek táplálóak számunkra.
Ezek alapján tényként megállapítható, hogy az általunk használt termőtalaj minősége igencsak kihat az ott termett növényeket elfogyasztó emberek (vagy akár állatok) egészségére. Soha nem volt és nem is lesz azonos a kémia és a biológia ezért őrültség lehet azt gondolni, hogy vegyszerekkel gondozott talaj értékes lesz.

A műtrágya alkalmatlan arra, hogy a termőföldre jótékony hatással legyen, inkább rombolja azt. A termőföldben is találhatóak enzimek, ezek pedig azok a biokatalizátorok amelyek az élő szervezetek anyagcsere folyamatait gyorsító és -irányító anyagok.
A vegyszermentes élelmiszerekről elmondható, hogy élettani szempontból sokkal értékesebben, mint a vegyszerrel kezeltek. Magas vitamintartalmuk és ásványi anyag tartalmuk van, erőteljesebb ízzel rendelkeznek. Az iparszerű mezőgazdaságban alkalmazott növényvédő szerek, vegyszerek, illetve nitrát a szervezetben felhalmozódva, különféle betegségek kiváltó okai lehetnek.
Kertészetünkben nem használunk vegyszereket (gyomirtó, gomba- és rovarölő szereket), nitrogén tartalmú műtrágyát, ehelyett: vetésváltást alkalmazunk, mechanikai gyomirtást végzünk, illetve különböző természetes praktikákat (csalánpermet, csigacsapda) használunk.


Fontos, hogy a turmixodhoz használt zöld leveleid vegyszermentesek legyenek, lehetőség szerint BIO gyümölccsel és tisztított vízzel készítsd el, hogy minél táplálóbb legyen számodra.

🥬A Zöld legyen veled!🥬
Ha szeretnéd megosztani recepted,tanácsot szeretnél kérni, érdeklődnél csatlakozz Facebook-csoportunkhoz.
Ha még nem tetted meg Like-old Facebook oldalunkat is.

Kategóriák: BLOG

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük