🥬A test és az állati fehérje🥬

Szerző: orosz Közzétéve:

Sok embernek gondot okoz a magas koleszterin szint, és az érrendszeri problémák okozta magas vérnyomás, valamint a többi, ebből adódó betegségek (pl a beszűkült erek, nehezebben juttatják el az oxigént a sejtekhez, és még sorolhatnám).
Láttam egy nagyon jó filmet (The Game Changers), amiben rengeteg kutatás azt támasztja alá, hogy az Állati fehérje okozza, szinte minden ilyen jellegű panaszt. Meg is mondom, hogy miért:
A legtöbb állati élelmiszer telített zsírt és koleszterint tartalmaz (ez igaz az úgynevezett „sovány” húsokra is, mint a csirke, pulyka és lazac, függetlenül attól, hogy hogyan vannak elkészítve), mindegy, hogy főzött, sült vagy párolt formában fogyasztjuk őket.
Nincs szükségünk plusz koleszterinbevitelre, mivel testünk szintetizálja a fiziológiai funkciókhoz szükséges összes koleszterint. Ezért az étrenddel bevitt további koleszterin, fenyegetést jelent az egészségünk számára, mivel növeli a szívbetegség kialakulásának kockázatát. Így jön létre az érelmeszesedés (az erek falában zsíros lerakódások keletkeznek, melyek fokozatosan növekedve, egyre nagyobb mértékben gátolják a véráramlást) ezt okozza a koleszterin plakkok felhalmozódása is az ereink belsejében. Kimutatták, hogy ez az érszűkület, kevésbé gyakori az állatokat nélkülöző növényi alapú vegán étrendben. Sőt, néhány tanulmány azt is kimutatta, hogy az ilyen étkezés vissza is fordíthatja az érelmeszesedést.
Hogy ne und meg az olvasást, az állati fehérje további nem túl előnyös hatásairól, egy másik cikkben írok neked😊
Nem mondom, hogy ne egyél húst, de arra kérlek, hogy az étkezésed nagy része, az növényi eredetű táplálék legyen.
Ezt a legkönnyebben zöld turmixszal érheted el, ha legalább két étkezést kiváltasz vele. Nézd ezeket a szép zöldeket…maga az élet😊
Folyt köv.
(Ja és a filmet nézd meg!!)

A Zöld legyen Veled!🥬🥬🥬
Ölelés🥰🥰🥰
-Mariann

Kategóriák: BLOG

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük